botervliegje.reismee.nl

Toch nog even pech???

Bij thuiskomst bleek dat het groene I-94W formulier nog in onze passen te zitten. In het begin hebbben we daar weinig waarde aan gehecht, we zijn immers al lang en breed thuis. Maar toch bleef er iets bij me knagen en ben ik eens gaan zoeken op internet nadat ik bij het Amerikaanse consulaat niet veel verder kwam. Nou dat blijkt toch een vet porbleem te worden als we niet tijdig in actie komen.

Officieel zijn we namelijk nog steeds in de USA. En als we ooit daar naar terug willen dan zeggen ze gewoon bij aankomst: sorry, u bent veel te lang en dus illegaal verbleven, dus rechtsomkeer weer terug...

Het is officieel je eigen verantwoording om dat formuliertje bij verlaten van de USA af te geven, maar je moet wel een stempel in je pas hebben van de immigratiedienst dat je ook echt bent vertrokken. Volgens de site op internet schijnt het vaker voor te komen dat de immigratiedienst gewoon vergeet te stempelen...

Via allerlei trucs moeten we nu proberen aan te tonen dat we daadwerkelijk het land verlaten hebben. Simpel toch: je hebt immers je boardingpassen nog? Oei, dus niet, wat nu?? Dan maar naar officiele instanties en die laten verklaren dat je toch echt wel in Nederland bent. Dat lijkt weer zo simpel, maar toch: de politie is immers je beste maat? die weet er geen raad mee: hebben ze nog nooit van gehoord en daar kennen ze geen protocol voor???!!!

Dan de gemeente maar, samen met een voorgekauwd verhaaltje op papier lukte dat wonderwel en met diverse stempels op kopieen van de paspoorten is de hele zaak naar de USA onderweg.

Wel spannend he.

En nou maar afwachten als we weer daar naartoe gaan of we geen problemen krijgen....

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Reacties

Reacties

Jan, Gert en Suniva

Wij wensen jullie nog een (extra) prettige vakantie.
( officieël )

Ach; het weer hier is op dit moment ook niet verkeerd.

toedem@home.nl

Zie je wel;;;;Altijd heb ik het al geweten,dat jullie alochtonen zijn
Gewoon mensen op doorreis
Jullie moeten eerst een paar weken naar Amerika toe gaan om daar achter te komen
Er is maar een oplossing,namelijk;;Snel naar het stadhuis,om een verblijfsvergunning aan te vragen
En dan maar hopen dat je blijven mag
Jeu

har en wil

Spannend, het is weer bijna zover. De overburen gaan weer naar Amerika
Geniet ervan en wij zullen jullie reis volgen Gr. Harry en Wil

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!