botervliegje.reismee.nl

Weimar tweede dag

Woensdag 17 juli

Na een rustige nacht zijn we uitgerust op stap gegaan. Als eerste de toeristen informatie. Eigenlijk willen we wel een rondleiding met highlights. Keuze is één of twee uur wandelend. Een goed alternatief wordt een tour in een cabrio busje gedurende anderhalf uur. Gestopt wordt ondermeer bij Schloss Belvedere waar een uitgebreide rondleiding wordt gegeven met wandelen door de tuinen. Helaas niet naar binnen. Gedurende de tocht worden we uitgebreid bijgepraat over de geschiedenis en vooral die van lang geleden. Kortom onze kennis is up-to-date. Op het marktplein tijd voor de lunch. Terug bij toeristen buro kopen we kaartjes voor de opera van Mozart, die Zauberflöte, vanavond recht tegenover het hotel. Maar eerst maken we indrukwekkende ronde in het Bauhaus museum, waarna we het Italiaanse ijscafe van een mooie omzet voorzien.

Een zeer geslaagde dag met prima weer.

Maria en Sraar

Geniet verder!!

Anny

Super dag lees ik!
Ga zo door. Zeker met mooi weer.😄

Henk

Dit is geen cultuur snuiven, maar cultuur verorberen! De reis is nu al geslaagd. Ik heb deze opera gezien in 2023 in de Maapoort! Jullie krijgen nog tal van extra's geserveerd.
Genieten in optima forma!
Hup jullie!

Emmie walet

O jullie hebben het goed daar en nu nog een prachtige opera vanavond en het weer is ook prima geniet nog even lekker van alles en van elkaar groetjes emmie