We zijn op de boot, ....
Sorry, het dreigde weer even mis te gaan, maar deze keer hopelijk wel oké.
Na een korte en onrustige nacht in een hotel nabij de luchthaven worden we om 06:00 door de shuttlebus van het hotel naar de luchthaven vertrekhal gebracht. Het is even wachten tot de reisbegeleidster arriveert en ondertussen druppelen de reisgenoten ook binnen. De temperatuur is aangenaam 18°. Wachten is het motto en met een beetje geduld vertrekken we op tijd naar München. Daar wachten twee verrassingen, het re flink en het is 15°. Maar de echte verrassing blijft niet uit: in plaatsen van de bus in en hup naar Passau moeten we eerst anderhalf uur wachten op frankofole medereizigers en daarna volgt een tweetalige rondtoer door München. Dit was onverwacht en niet gepland. We denken dat er iets met de boot zou kunnen zijn en dus werd "tijd gekocht" is de gedachte. In plaats van de verregende tour gaan we met een klein groepje gezellig naar de Italiaan Tamboli. Het was heerlijk. Tegen 15:30 gaat de bus naar Passau in stromende regen bij 16°. Na twee en een half uur autobahn komt de boot in zicht. Er ligge in Passau een tiental van die cruiseschepen. Enigszins vermoeid en verreisd ploffen we even op het bed in de mooie kajuit en ruimen de kajuit naar onze wensen in. Morgenochtend op tijd op, voor excursie naar de parel van Bohemen.