botervliegje.reismee.nl

Excursie naar Ceske Krumlov aan de Moldau

We gaan op tijd op stap naar de parel van Bohemen, meer specifiek naar Ceske Krumlov. Na een rit van bijna twee uur komt het gezelschap van 13 Nederlands taligen op de gewenste plek aan. We mogen genieten van niet minder dan drie begeleiders, onze vaste begeleidster, vervolgens een oostenrijkse gids en in Ceske Krumlov een Tjeschische gids. Het geheugen wordt volgepropt met belangrijke en soms minder interessante historische details, die vervolgens netjes worden bewaard. De stad is een verademing, zo ontzettend indrukwekkend en groots wat historie betreft. Het begint met een wandeling of beter klimpartij naar het kasteel. Bijna alle ruimtes worden uitvoerig bekeken en uitgelegd. De foto's zeggen meer dan mijn woorden. Na het middaguur is het tijd voor de lunch en dat wordt een echt Boheemse aangelegenheid. Soep vooraf, aardappels met vlees en rijkelijk overgoten met jus, gelardeerd met zoete zuurkool. Een op apfelstrudel lijkend toetje sluit deze lunch af. Met Jeanet en Dick genieten we op een terrasje aan de Moldau nog na met een warm drankje. Tijd om de bus op te zoeken en twee uur later zijn terug op de boot. Omkleden voor het galadiner.

Pierre en Hilda

Zo te zien, heel mooie tocht, leuk idee om zelf ook eens te doen.
groetjes en amuseertj uch !