botervliegje.reismee.nl

Naar huis, maar eerst Boekarest

Vandaag is het weer bijzonder warm, iets minder dan eerdere dagen, maar toch rond de 30°. Aan het eind van de middag vliegen we van Boekarest terug naar Amsterdam. In mijn bericht van gisteren kondigde ik de laatste dag aan, maar eigenlijk is dat pas vandaag. Eerst alles reisklaar maken. Om 07:00 moeten de koffers gepakt zijn en op de gang gezet met kleurlabel. Er zijn verschillende bestemmingen en iedere heeft een eigen kleur en een eigen bus. Na een vroeg uit de veren ontbijt vertrekt onze groep om half negen richting Boekarest, ruim anderhalf uur rijden. Aangekomen in deze miljoenen stad krijgen we een rondtoer met uitleg in het engels. Zoals we gewend waren is ook hier cultuur volop aanwezig. Hoogtepunt is het door dictator Ceaucescu gebouwde paleis, het op één na grootste gebouw ter wereld. Foto's vertellen het verdere verhaal. Voor de lunch komen we aan bij een groot restaurant. De lunch begint het pompoen soep gevolgd door iets wat meer op varkensvoer lijkt. Een soort gehakt gerold in kool. Toetje een chocolade reepje. Dus retour afzender. Door de miljoenen inwoners is het verkeer een catastrofe en er wordt besloten tijdig naar het vliegveld te gaan. Ruim op tijd dus. De vlucht geeft ook nu al vertraging aan. Even wat hartigs nuttigen, maar vergis je niet. Dit land kent de Ley als munteenheid en hoewel de levensstandaard laag schijnt te zijn zijn de prijzen torenhoog. Eén cheeseburger kostte omgerekend €28,00 !! Verder niks erbij alleen water. Met een half uur vertraging gaat het volle toestel naar Amsterdam. We zijn snel bij de gate en onze bagage komt ook nog rap. Daar bleef het bij want in plaats van een rechtstreekse trein naar Venlo zouden we drie keer moeten overstappen. Maar gaandeweg veranderde dat weer en we konden zonder overstap naar Venlo. Toch weer even geluk gehad. Ondanks dat we normaal ingechect hebben kozen we voor de luxere variant en de conducteur knikte vriendelijk en liet ons met rust. Onze lieve buurman stond klaar in Venlo en tegen middernacht weer thuis.

Emmie walet

Fijn om weer thuis te zijn en nu uitrusten van een vermoeiende reis groetjes van ons