botervliegje.reismee.nl

Eerste dag in Zwitserland

Vrijdag 3 oktober

Na een vlot verlopen treinreis gisteravond, zijn we via Schiphol met een shuttlebus naar het NH hotel in Hoofddorp gebracht. Onderweg in de trein nog even wat onrust want even dreigde het hele treinverkeer in de Randstad in de war te raken door acties in en rond Den Haag.

Incheck in het hotel en na een heerlijk glaasje wijn buiten op het terras hebben we ons te ruste gelegd. Even wat discussie met iemand uit London die Nederlands aan het leren is, maar zowel haar Engels als Nederlands waren nauwelijks verstaanbaar.

Na een korte en een beetje onrustige nacht om 06:00 uur opstaan en als ontbijt de zelf meegebrachte bolletjes. Als echte inwoners van dit land laten we het kostbare ontbijt voor wat het is. Wel effe genieten van de heerlijke koffie en thee op de kamer.

Tijd om met de shuttlebus naar de luchthaven te gaan. Het slechtere weer kondigde zich al aan; flinke regenbui. Het was even wennen voor ons om de koffers zelf in te checken, maar met een beetje hulp lukte dat wonderwel. Ondertussen de reisleidster ontmoet die ons deze week gaat begeleiden.

Door naar de security en dat ging redelijk vlot. Even naar de gate is wel bijna 25 minuten lopen.

Met een korte vertraging gaat het naar Genève waar we na aankomst direct doorlopen naar de trein die ons in ongeveer een uur langs het meer van Genève naar Vevey brengt. Even wat onduidelijkheid over de tickets want daar staan geen QR codes op, de conducteur is zeer behulpzaam en even later heeft de hele groep het op de app staan.

De groep bestaat uit 5 koppels, een dame alleen en de reisleidster, 12 personen in totaal.

Recht tegenover het station is ons hotel waar punctueel wordt ingecheckt en we hebben een geweldige kamer met balkon. Daar maken we meteen gebruik van om even bij te komen. Straks gaan we naar een wijnproeverij. Tussendoor gaan we even langs bij de Coop om wat in te slaan waarna we naar het meer wandelen. Op een mooi terrasje dachten we koffie te bestellen maar de bediening had andere dingen te doen kennelijk dus maar even koffie bij Starbucks.

Tegen 15:30 gaan we met de trein naar de wijnproeverij, het is vandaag de laatste dag van de wijnmakerij een soort oogstfeest en er wordt in dit dorpje van harte getoeterd om dat te vieren. Naast uitgebreide uitleg worden maar liefst vier wijnen geproefd van wit via rosé naar rood. Ook de plantenbak achter mijn rug heeft kunnen meeprofiteren. Tegen 17:00 uur wandelen we naar het stationnetje van Chexbres. Eigenlijk moesten we een half uur wachten maar er staat een busje en dat is net groot genoeg voor onze groep.

Even pauze op de kamer en om 19:30 uur is het diner gepland.

Piet

Zo jammer voor die mee gebrachte bolletjes. Ze hadden zo heerlijk kunnen vergisten op een bodempje van witte Zwitserse wijn. En nu staan de planten te hikken vanavond. Mooie boel.
Geniet van jullie diner met een goed glas wijn.

Emmie

Nou dat is al een behoorlijk drukke eerste dag maar er zullen zeker nog heerlijke dagen komen veel plezier