Dag zes in Zwitserland
Woensdag 8 oktober
Het wordt een drukke dag vandaag. Een rustdag om even bij te komen dat is deze keer niet van toepassing. Maar geen probleem in de trein is het goed toeven en dat komen we ook wel effe tot rust. Om 08:30 wordt de groep in twee keer naar het station gebracht. Hoewel het maar een paar minuten is wordt lopen sterk afgeraden. Begrijpelijk want het weggetje omhoog is zeer smal en geen voetpad. Dit dorpje is erg afgelegen maar gezien de diverse liften naar de hoogtes toch wel populair als wintersport en niet te vergeten de vele hotels. De treinverbinding is uitstekend net als de treinen zelf die van hoge kwaliteit zijn. Na twee stops komen we aan in Brig waar we overstappen op de trein naar Zermatt. Nu moeten we nog met de trandrad trein naar 3100 mtr om bij de Matterhorn te geraken. Die rit van ruim een uur is zeer spectaculair en het prachtige weer en uitzicht maken de trip tot een belevenis. Boven aangekomen vallen we van de ene verrassing in de andere. Overal waar we komen worden we overspoeld door hordes Aziaten, moeilijk te onderscheiden of het nu chinezen of Japanners zijn of Koreanen. Heel af en toe lukt het om even kontakt te maken. Het lijkt wel of heel Azië leeg loopt. Het uitzicht is geweldig en hier en daaar ligt nog wat ijs, dus de temperatuur is best wel laag maar met het zonnetje en nauwelijks wind is het zeer aangenaam. In het kapelletje steken voor alle goede bedoelingen een kaarsje op. Nadat we van alles om ons heen hebben genoten wordt het tijd om terug te gaan, eerst naar beneden tot Zermatt en dan met een andere trein terug naar Mörel. Alles bij elkaar ruim drie uur.
Zoals iedere avond om 19:30 avondeten, deze keer in een ander restaurant Tunetsch. Onze reisleidster had gereserveerd, maar er brak lichte paniek uit toen de reservering onbekend bleek. De eigenaar had het niet doorgegeven. Maar geen nood, tafels werden verschoven en à lles verliep goed. Werd het toch nog hartstikke gezellig met de Portugese kelner Louis. Starter een carpatio, hoofdgerecht biefstuk met beetgare groente en frietjes. Louis begreep het helemaal en kwam ongevraagd met de nodige mayonaise. Toetje is moeilijk te omschrijven maar wel lekker. Mat het busje weer naar het hotel waar we de dag met wijn hebben afgesloten. Best wel een druk programma maar zeer voldaan.