botervliegje.reismee.nl

De laatste dag in Parijs

Donderdag 30 april

Om te beginnen het weer is prachtig.

Eerst gaan we naar de notre dame, benieuwd hoe die er nu uitziet na de verwoestende brand. Het is adembenemend. Gelukkig hebben we een gereserveerd tijdslot en kunnen de lange rijen vermijden. De toeloop is onvoorstelbaar en we kunnen eenmaal binnen, alleen maar met de stroom mensen meelopen. We kijken onze ogen uit vol verbazing hoe in zo'n relatief korte tijd dit gebouw is hersteld. Van enige schade is niks meer te zien. De sacristie laten we niet aan ons voorbijgaan en zien vol bewondering de vele kunstschatten. De foto's geven indrukwekkend beeld. Na ruim twee en een half uur zoeken we de Sainte Chapelle op waarvoor we ook een tijdslot hebben. De rijen met belangstellenden is ook hier weer groot. De verwachtingen zijn erg hoog en des te groter is dan ook de teleurstelling als we na een half uur er weer uit zijn. Van tevoren een uitgebreide controle waarbij ik mijn zakmes moest inleveren of rechtsomkeer maken. Dan maar geen zakmes meer. De teleurstelling was groot, de trappen naar boven en naar beneden waren geblokkeerd. In de kapel waren enkel souvenier stalletjes. Achteraf dachten we nog dat we misschien iets gemist hebben, maar we denken beiden van niet. De kapel staat ook buitenom in de steigers. Een terras vlakbij nodigt uit voor een lichte lunch. Hierna flaneren we langs de Seine met stalletjes. Ter afsluiting genieten we nog even na op een terrasje met café crème. Via de metro 🚇 naar het hotel. 🏨. Op een ons bekend terras werden we van harte welkom geheten. Een beetje moe, maar zeker voldaan sluiten we deze trip af, morgenochtend op tijd naar het gare du Nord voor de Eurostar naar Amsterdam.

Aan alle meereizenden: dank voor jullie belangstelling en tot een volgende keer.

Ed veltkamp

Lijkt mij met zo veel toeristen toch minder leuk en dan ook nog je zakmes kwijtraken
Maar drink nog een lekker glas wijn op de laatste avond

Gerrie

Is een tijdslot beperkt tot een half uur?