botervliegje.reismee.nl

Dag twee in Zwitserland

Zaterdag 4 oktober

Gisteravond bij de nazit ben ik flink achterover gegaan. Ik wilde aanschuiven op een poef en die gleed weg en bam daar lag ik met een flinke bult op mijn hoofd. Direct schoot iedereen te hulp, en gelukkig viel het mee, maar later bleek dat een of meer ribben gekneusd zijn en dat was vannacht heel pijnlijk. Met flink wat paracetamol blijf ik op de been. Aangenaam was de verrassing toen Leinie ontbijt op bed kwam brengen.

Vandaag staat een rit naar Pelerin op het programma. De reisleidster Yvonne regelt onze uitstapjes perfect ( in samenspraak met het hoofdkantoor) en de groep volgt ook heel goed haar aanwijzingen die we per groepsapp ontvangen. Ook de geplande tijden kloppen precies.

Met bus 201 vlakbij het hotel gaan we naar de funiculaire en omhoog naar Pelerin. Daar zijn we in 2021 ook geweest. Toch iedere keer weer anders. Na op een terras heerlijk koffie weer terug naar beneden. We hadden ongeveer een uur vrij en daarin nuttigden we een croque monsieur op een terrasje.

Deze reis bestaat dus echt niet alleen maar uit treinen, integendeel. Vanmiddag gaan we per boot over het water naar chateau de Chilon nabij Montreux. Aldaar staat een engelstalige gids ons op te wachten voor een mooie en indrukwekkende rondleiding door het chateau.

Tot na de rondleiding genieten we nog van het prachtige nazomer weer en ook van een heerlijke koffie in de gelegenheid naast het chateau.

Inmiddels deed ook hier de herfst zijn intrede met wind en regen. De groep staat voor de keuze; of met de boot of met de bus terug naar Vevey. We gaan voor de bus en na drie kwartier langs het meer zijn we bij het hotel. Onderweg zien we vele herkenbare plekken waar we eerder geweest zijn. Na aankomt even naar de apotheek en de Coop om het nodige aan te vullen.

Om 19:30 staat het gezamenlijk diner op de planning, tot dan rusten we even.

Cor

Beterschap Gerard, doe rustig aan en geniet van jullie fantastische vakantie.

ed veltkamp

Hoop dat je geen last hebt van de ribben en heerlijk kunt genieten
met Leinie van de vakantie . Bij da apotheek misschien een zalfje kopen.

Emmie

Heel veel beterschap

Dick

Heel jammer Gerard, dat jou dit moest overkomen. Hopelijk kan je toch nog genieten!

Helma,

Dat is minder Gerard, hopelijk kunnen je blijven genieten van deze reis mbv paracetamol en de goede zorgen van Leinie. Sterkte en nog veel plezier samen

Piet

Van die mooie kastelen bezoeken loop je het risico om chateau Migraine ook tegen te komen. Blijf daar weg, raad ik je aan. Want je heb al pech genoeg Gerard. Gelukkig is voor personal
verpleging gezorgd. Bofferd.

Gerrie

Gaat het al weer een beetje, Gerard?
Een poef is eigenlijk ook geen geschikte zitplaats voor jou ;-)