botervliegje.reismee.nl

De zevende dag in Zwitserland

Donderdag 9 oktober

Vandaag vroeg uit de veren. 08:00 moeten de koffers bij de receptie staan, die gaan straks per koerier naar ons hotel in St. Moritz. Je raadt het al, wij met de trein daar achteraan. Eerst het korte stukje naar Brig. Tijd voor koffie en een kleine wandeling door Brig. Ook vandaag even een apotheek aangedaan. Even de huisapotheek aanvullen. Apotheken vindt je hier bijna op elke straathoek.

Iets over 11 komt de Glacier Express binnen en wij nemen plaats in het gereserveerde gedeelte. Deze reis naar Sankt Moritz duurt tot ongeveer half zes. Vanaf half één wordt de warme lunch geserveerd; iets wat lijkt op hachee in saus met wat aardappel spul aangevuld met beetgare groente. Onze medereiziger Jos had gezorgd voor wijnen en daar werd goed van genoten dankzij mijn Zwitserse zakmes. Zelfs daarmee gaf de kurk zich niet zomaar gewonnen. Bij het station Disentis hebben we kennelijk het hoogste punt bereikt. Daar wordt de loc verwisseld. Even later kwam de conducteur langs en ik vroeg hem waarom gewisseld is. De nieuwe loc heeft geen tandrad aandrijving en hier nam een ander bedrijf het over. Er zijn in Zwitserland ontelbaar veel treinbedrijven en bedrijfjes. Stilletjes aan komen we op een lager niveau, terwijl ik dit schrijf om 14:40, is de hoogte 727 mtr. Rond 15:30 komen we aan in Chur, daar wordt wederom van loc gewisseld maar nu om terug te rijden voor het laatste traject naar Sankt Moritz. Hoewel er wat wolkjes opduiken blijft het weer prima en op 700 mtr hoogte wijst de thermometer 18° gr aan.

Wifi is hier in Zwitserland wat ingewikkeld. Zwitserland hoort niet bij de EU en dus kan niet geprofiteerd worden van de bundels zoals in andere EU landen. Dat betekent afhankelijk van openbare WiFi en dat gaat tot nog toe prima in hotels maar onderweg moeizaam. In de huidige trein zou wel wifi zijn maar geen verbinding, wel als je telefoon G5 aankan.

Nadat we uit Chur zijn vertrokken komt eigenlijk het mooiste traject van deze trip behalve dan als we door de Albula tunnel gaan de temperatuur daalt tot onder 10°. En we zijn op 1825 mtr hoogte.

Na aankomst in St Moritz staat een busje klaar voor het luxe hotel Reine Victoria. Erg groot hotel en al een tijdje geleden gebouwd maar moderne en ruime kamers.

Vanavond moeten we zelf op zoek naar eetgelegenheid en dat wordt Italiaans, voor ons allebei spaghetti. Hierna schoven nog vier anderen van de groep aan.

Maril

Wat weer een mooie dagtocht Geniet ervan