Derde dag in Ravenna
Zaterdag 15 november
Vandaag gaan we wederom een mooie herfstdag tegemoet met aanvankelijk wat mist maar al snel komt de zon erbij en tikken we de 18° weer aan. Kortom niks te klagen. In tegenstelling tot eerder staat nu de bus klaar om ons naar Classe te brengen. Aanvankelijk geen idee wat dat betekent maar dat verandert snel, het is een zeer oude beroemde basiliek di Sant 'Apollinare Nuovo, een soort nieuwe apostelen. De buurt waar die basiliek staat heet Classe en ligt net even buiten Ravenna, wel een dikke drie kwartier rijden. Daar krijgen we een uitgebreide geschiedenis les over ons heen. Dat doet toch wel wat jeugd herinneringen ophalen want op de middelbare school had ik een bloed hekel aan geschiedenis les. Maar geen nood we hebben genoten en na afloop wandelen we naar hotel Classensis voor koffie met gebak. Zoals gewoonlijk ging ik voor een tweede bakkie, maar vergat dat prompt af te rekenen. Alles kwam toch nog goed. Per bus vervolgens naar het Mausoleum Teodorico, een interessant stuk geschiedenis. Bezoek aan de kerk Giovanni Evangelista moesten we door tijdgebrek overslaan. De bus zette ons af in de buurt van het lunchrestaurant Osteria dalla Zabariona in het centrum van Ravenna. Een zeer uitgebreide lunch in een leuke omgeving dus we hebben genoten van de uurtjes die ons gegund waren. Terug gelopen naar het hotel.
Nog even over gisteravond, bij de opera was inderdaad ondertiteling aanwezig maar heel hoog boven het podium en in het Italiaans. Je zou ook andere talen ondertiteling kunnen volgen via de iPhone maar dat werkt storend voor je omgeving. Van tevoren hadden we ons verdiept in het verhaal van de opera en dus nu alleen maar genieten van het spel, de muziek en het adembenemende decor.
Vanavond zien we de opera Alcina ook van Händel.
Onderwijl ook nog even geshopt voor een glas later op de avond en we namen alvast een glaasje op een terras bij het invallen van de duisternis. Tegen de avond gaan we naar het bekende theater voor de opera Alcina. Met dezelfde bezetting van gisteravond hadden we een geweldige voorstelling. Officieel duurt deze opera bijna vier uur, met twee pauzes, maar na de tweede akte was het rond elf uur einde. Op de terugweg naar hotel regende het lichtjes maar geen koude. Tot morgen en alvast bedankt voor jullie leuke en opbeurende reacties.
Dat is me wel een cultuur tocht maar gelukkig houdt de koffie en een glaasje jullie op de been
Veel plezier en genieten maar
Wat een geweldige dag jullie genieten volop